1. Home › 
  2. › 
  3. AML: Sancties en embargo's

AML: Sancties en embargo's

De doelstelling van de opleiding is het bijbrengen van inzichten inzake de verplichtingen, verwachtingen en praktische standaarden met betrekking tot het identificeren en behandelen van sancties en embargo’s.

Sancties en embargo’s kunnen worden opgelegd op lokaal, Europees en internationaal niveau en zijn een instrument dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het buitenlands beleid, de strijd tegen het terrorisme en de financiering ervan of de bestrijding van de proliferatie van massavernietigingswapens. Inbreuken tegen de verplichtingen inzake sancties en embargo’s kunnen dan ook aanleiding geven tot strafrechtelijke sancties en ernstige reputatieschade.

Categorie Financieel
Niveau Expert
Type opleiding E-learning, Blended learning

Punten

  • Compliance: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Doelgroep

Verantwoordelijken en medewerkers van compliance en afdelingen (o.a. back office) betrokken bij cliëntenadministratie en transactie-uitvoering.

Vereiste voorkennis

Expert level: licht specifiek een bepaald onderwerp grondig toe. Om dit niveau van opleiding te kunnen volgen, moet u over voldoende voorkennis beschikken (expertise).

Programma

Inhoud

De opleiding geeft vooreerst een overzicht van het kader en verplichtingen inzake sancties en embargo’s:

Vervolgens wordt ingezoomd op de praktische aspecten die bij de identificatie en behandeling van sancties en embargo’s binnen de instelling komen kijken, zoals:

Praktische informatie

Duurtijd: Een halve dag opleiding

Uren: 9u tot 12u30 (3 lesuren)

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Methodologie

Vorm: Klassikaal

Tijdens onze theoretische opleidingen bieden we een combinatie aan van theorie en oefeningen. De cases, voorbeelden en oefeningen worden uit de dagelijkse praktijk gehaald of worden door uzelf aangebracht en vervolgens opgelost onder begeleiding van de trainer.

Lesmateriaal: Powerpoint presentatie (slides)

Docenten

ELIEN DE BAECK
Compliance & audit