1. Home › 
  2. › 
  3. Anti Money Laundering (AML) en Know your Customer (KYC) in de relatie en contacten met klanten

Anti Money Laundering (AML) en Know your Customer (KYC) in de relatie en contacten met klanten

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Ontdek in deze brochure alvast meer informatie over hoe banken als gatekeepers in de strijd tegen witwassen functioneren: Klik hier.

Niveau Basic
Leervorm Klassikale opleiding

Punten

  • Verzekeringen: 3 p/u
  • Bank: 3 p/u
  • Compliance: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.013
600.004

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic level: Een basiskennis van AML en KYC regelgeving is vereist. Bij voorkeur heeft u de e-learning ‘ De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering' doorlopen.

Programma

Inhoud

Opbouw opleiding

Tijdens de opleiding werken we met een aantal concrete cases waarbij het noodzakelijk is informatie en/of documentatie te verkrijgen van de klant om een goede monitoring te doen in het kader van witwaspreventie. We oefenen per case aan de hand van communicatietechnieken in hoe we die informatie het best aan de klant kunnen vragen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duur: 3u

Uren: 9u - 12:30u

Plaats: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Klassikaal

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van het aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.

Opleidingsmateriaal: 

Docenten

Ludovic Steurs
Personal development