1. Home › 
  2. › 
  3. Bestemming innovatie: van een creatief idee naar een onderbouwd concept

Bestemming innovatie: van een creatief idee naar een onderbouwd concept

Ideeselectie is een beetje zoals de opkuis na een feestje. Groepen krijgen vaak energie van het samen bedenken van ideeën. Maar het venijn zit in de staart, want na het feestje komt het minder leuke opkuiswerk. Dan moet de groep een keuze maken over welk idee er uiteindelijk geïmplementeerd zal worden. Groepen zijn daar vaak aanzienlijk minder gemotiveerd voor.

Ideeselectie is dan ook een moeilijk en lastig proces waar ook veel mis kan lopen. Groepen opteren snel voor een compromisoplossing waardoor zelden gekozen wordt voor een origineel idee met een sterker disruptief potentieel. En dat is spijtig, want de geïnvesteerde tijd en energie in het bedenken van ideeën geraakt dan verloren tijdens de selectie.

Om hieraan het hoofd te bieden worden nieuwe, concrete selectietechnieken bijgebracht, op basis van wetenschappelijke inzichten rond groepsdynamica en groepsbeslissingen.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Basic
Type opleiding Klassikaal

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

Praktische informatie

Duurtijd: 1 daagse opleiding

Uren: 9u - 17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Febelfin Academy, Aarlenstraat 80, 1040 Brussel

Extra informatie: Breng een case mee waarop we kunnen oefenen. Een kleine uitdaging gerelateerd aan je werk (bv. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze koffiehoek meer gebruikt wordt?).

Methodologie

Type opleiding: Classroom

Opleidingsmateriaal:

Docenten

Geert De Wael
Personal development