1. Home › 
  2. › 
  3. Cumul en samenloop van verzekeringen: hoe opsporen en reageren in geval van een schadegeval

Cumul en samenloop van verzekeringen: hoe opsporen en reageren in geval van een schadegeval

Het komt vaker en vaker voor dat een klant verzekeringen heeft afgesloten bij meerdere maatschappijen. Denk maar aan een reisverzekering via een kredietkaart en een reisverzekering via de bank of verzekeringsmaatschappij. Een ander voorbeeld is dat van de hospitalisatieverzekering. De klant kan gedekt worden door de eigen afgesloten polis, door de polis van de werkgever en eventueel zelfs door de polis van de werkgever van de partner.

In deze hybride opleiding leer je hoe je je klant moet ondersteunen in het geval van meervoudige verzekeringsdekking. Je leert hoe je moet reageren in geval van een schadegeval.

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Leervorm Klassikale opleiding
Hybride

Punten

  • Verzekeringen: 7 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als:

Vereiste voorkennis

Advanced level: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de "basic level" opleidingen (uitdieping).

Programma

Deze opleiding bestaat uit een e-learning en een klassikale sessie. De e-learning moet je voor de deelname aan de klassikale sessie doorlopen.

Inhoud e-learning (doorlooptijd van circa 1u)

Inhoud klassikale sessie

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 daagse opleiding + 1 e-learning (doorlooptijd circa 1u)

Uren van de opleidingsdag:  09u - 15u

Locatie: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Hybride

Tijdens onze hybride opleidingen bieden we een combinatie aan van interactieve zelfstudie en een praktijkgerichte sessie in groep. De zelfstudie bestaat uit een e-learningmodule met theorie, video en quizvragen. Tijdens het groepsmoment ligt de focus op het inoefenen van de materie en het werken met cases uit de praktijk.

Lesmateriaal:

Docenten

St├ęphane Wautelet
Insurances
Credits