1. Home › 
  2. › 
  3. Cumul en samenloop van verzekeringen: hoe opsporen en reageren in geval van een schadegeval

Cumul en samenloop van verzekeringen: hoe opsporen en reageren in geval van een schadegeval

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een klassikale sessie. De E-learning moet je voor de deelname aan de klassikale sessie doorlopen.

Het komt vaker en vaker voor dat een klant verzekeringen heeft afgesloten bij meerdere maatschappijen. Denk maar aan een reisverzekering via een kredietkaart en een reisverzekering via de bank of verzekeringsmaatschappij. Een ander voorbeeld is dat van de hospitalisatieverzekering. De klant kan gedekt worden door de eigen afgesloten polis, door de polis van de werkgever en eventueel zelfs door de polis van de werkgever van de partner.

In deze hybride opleiding leer je hoe je je klant moet ondersteunen in het geval van meervoudige verzekeringsdekking. Je leert hoe je moet reageren in geval van een schadegeval.

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Leervorm Klassikale opleiding
Hybride

Punten

  • Verzekeringen: 6 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010 bijscholing verzekeringen

Beschikbare data

05/12/2023 - 09:00u - 15:00u - Cumul en samenloop van verzekeringen: hoe opsporen en reageren in geval van een schadegeval

Bent u geïnteresseerd?

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan door verschillende doelgroepen worden gevolgd:

Vereiste voorkennis

Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.

Voorbereiding: Deze opleiding vereist een grondige voorbereiding op het interactief moment aan de hand van een E-learning.
 

Programma

INHOUD

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een klassikale sessie. De E-learning moet je voor de deelname aan de klassikale sessie doorlopen. Denk jij al de nodige voorkennis te hebben? Toets je kennis af aan de hand van een preassessment op de eerste pagina van de E-learning.

E-learning

Klassikale sessie

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Hybride

Tijdens onze hybride opleidingen combineren we zelfstudie (E-learning) met een interactieve component (klassikale opleiding of live webinar). Tijdens de interactieve sessie ligt de focus op het inoefenen van de materie en het werken met cases uit de praktijk.

Lesmateriaal:

Docenten

St├ęphane Wautelet
Insurances
Credits