1. Home › 
  2. › 
  3. De levensverzekering als tool van vermogensplanning

De levensverzekering als tool van vermogensplanning

Als relatiebeheerder kom je regelmatig in contact met klanten die vragen hebben over vermogensplanning. Levensverzekeringen kunnen hier een tool voor zijn. Zij bieden heel wat opportuniteiten in het kader van een familiale planning (vermogens- en successieplanning). Tegelijk hebben levensverzekeringen hun eigen juridische en fiscale kenmerken, waarmee we op ieder moment rekening moeten houden om tot het juiste resultaat te komen. 

Tijdens deze opleiding combineren we het beste van twee werelden: de mogelijkheden en grenzen van de individuele levensverzekeringen enerzijds, en een aantal planningstechnieken anderzijds.

Deze opleiding heeft als doelstelling om: 

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Type opleiding Klassikale opleiding
Hybride

Punten

  • Bank: 7.5 p/u
  • Verzekeringen: 7.5 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.013

Beschikbare data

21/10/2022 - 09:00u - 17:00u - De levensverzekering als tool van vermogensplanning

Ik schrijf mij in

Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Advanced: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de “basic level” opleidingen (uitdieping). 

Extra voorkennis vereist:

Om de meeste impact van deze opleiding te ondervinden, heb je best een zekere basiskennis/noties van het erfrecht verworven tijdens je studies of tijdens je loopbaan.

Programma

Deze opleiding bestaat uit een e-learning en een klassikale sessie. Het volledig afleggen van de e-learning is essentieel om de klassikale sessie te kunnen volgen.

E-learning

In de e-learning (doorlooptijd van circa 1-2u) staan enkele grote principes centraal:

Klassikale sessie

In de klassikale sessie staan praktijkvoorbeelden en oefeningen centraal. Volgende onderwerpen worden behandeld:

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 daagse opleiding + 1 e-learning (doorlooptijd circa 1-2u)

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag) 

Plaats: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel 

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Online, blended learning

Tijdens onze hybride opleidingen bieden we een combinatie aan van interactieve zelfstudie en een praktijkgerichte sessie in groep. De zelfstudie bestaat uit een e-learningmodule met theorie, video en quizvragen. Tijdens het groepsmoment ligt de focus op het inoefenen van de materie en het werken met cases uit de praktijk.

Opleidingsmateriaal: 

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

EN

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.

Docenten

Tim Roovers
Insurances