1. Home › 
  2. › 
  3. De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module

De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module

De strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering blijft razend actueel. In 2021 ging het regelgevend kader volgend op de omzetting van de vijfde anti-witwasrichtlijn (AML V) in voege. Deze algemene opleiding geeft u de nodige handvaten om het anti-witwasbeleid binnen uw financiële instelling toe te passen. Naargelang uw noden krijgt u extra informatie over bank- of verzekeringsactiviteiten.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Ontdek in deze brochure alvast meer informatie over hoe banken als gatekeepers in de strijd tegen witwassen functioneren: Klik hier.

Categorie Financieel
Niveau Basic
Leervorm E-learning

Punten

  • Bank: 2 p/u
  • Hypothecaire kredieten: 2 p/u
  • Consumentenkredieten: 2 p/u
  • Verzekeringen: 2 p/u
  • Compliance: 2 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten
600.013
600.004

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basis level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

De E-learning bestaat uit theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden om op een interactieve manier bij te leren.

Na het beëindigen van de E-learning kunt u online een test afleggen. U maakt hiervoor de keuze tussen vragen met een focus op bank- of verzekeringsactiviteiten. Het afleggen van de test geeft u recht op bijscholingspunten. Wanneer u 60% of meer behaalt, ontvangt u een bijscholingscertificaat.

Praktische informatie

Duurtijd: 2 uur

 

Methodologie

Een ‘E-learning’ is 100% zelfstudie. Je logt individueel in op het MyFA leerplatform en verwerkt op eigen tempo leerinhoud die je aangeboden wordt via een interactieve presentatie. Je kan deze online training volgen waar, wanneer en zo vaak je maar wil. Het lesmateriaal bestaat uit een digitale format met tekst, video, afbeeldingen, animaties, testvragen en/of verwijzingen naar relevante documenten en/of websites.Type opleiding: E-learning. U kunt deze opleiding via E-learning volgen door gebruik te maken van een online leerplatform. Aan de hand van theorie, oefeningen en cases kunt u zich voorbereiden op de online test.

Opleidingsmateriaal: E-learning

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 §1,1°, A, a) van de wet van 4 april 2014.

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.