De strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering blijft razend actueel. Op 18 september 2017 werd in België de nieuwe wetgeving in anti-witwasbeleid gepubliceerd. Deze algemene opleiding geeft u de nodige handvaten om het anti-witwasbeleid binnen uw financiële instelling toe te passen. Naargelang uw noden krijgt u extra informatie over bank- of verzekeringsactiviteiten.
Deze opleiding heeft als doelstelling om:
Punten
Geregelde bijscholing
Examen/Bijscholing
700.010
500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten
600.013
Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar
De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:
Basis level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).
Inhoud
De E-learning bestaat uit theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden om op een interactieve manier bij te leren.
Na het beëindigen van de E-learning kunt u online een test afleggen. U maakt hiervoor de keuze tussen vragen met een focus op bank- of verzekeringsactiviteiten. Het afleggen van de test geeft u recht op bijscholingspunten. Wanneer u 60% of meer behaalt, ontvangt u een bijscholingscertificaat.
Praktische informatie
Duurtijd: 2 uur
Type opleiding: E-learning. U kunt deze opleiding via E-learning volgen door gebruik te maken van een online leerplatform. Aan de hand van theorie, oefeningen en cases kunt u zich voorbereiden op de online test.
Opleidingsmateriaal: E-learning
Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 §1,1°, A, a) van de wet van 4 april 2014.
Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.