1. Home › 
  2. › 
  3. De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module - e-learning

De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module - e-learning

De strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering blijft razend actueel. In 2021 ging het regelgevend kader volgend op de omzetting van de vijfde anti-witwasrichtlijn (AML V) in voege. Deze algemene opleiding geeft u de nodige handvaten om het anti-witwasbeleid binnen uw financiële instelling toe te passen. Naargelang uw noden krijgt u extra informatie over bank- of verzekeringsactiviteiten.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Ontdek in deze brochure alvast meer informatie over hoe banken als gatekeepers in de strijd tegen witwassen functioneren: Klik hier.

Categorie Financieel
Niveau Basic
Type opleiding E-learning

Punten

  • Bank: 2 p/u
  • Hypothecaire kredieten: 2 p/u
  • Consumentenkredieten: 2 p/u
  • Verzekeringen: 2 p/u
  • Compliance: 2 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten
600.013

Ik schrijf mij in

Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basis level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

De E-learning bestaat uit theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden om op een interactieve manier bij te leren.

Na het beëindigen van de E-learning kunt u online een test afleggen. U maakt hiervoor de keuze tussen vragen met een focus op bank- of verzekeringsactiviteiten. Het afleggen van de test geeft u recht op bijscholingspunten. Wanneer u 60% of meer behaalt, ontvangt u een bijscholingscertificaat.

Praktische informatie

Duurtijd: 2 uur

 

Methodologie

Type opleiding: E-learning. U kunt deze opleiding via E-learning volgen door gebruik te maken van een online leerplatform. Aan de hand van theorie, oefeningen en cases kunt u zich voorbereiden op de online test.

Opleidingsmateriaal: E-learning

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 §1,1°, A, a) van de wet van 4 april 2014.

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.