1. Home › 
  2. › 
  3. Derivaten voor adviseurs: focus op toepassingen en risico's

Derivaten voor adviseurs: focus op toepassingen en risico's

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een live webinar. De E-learning moet je voor de deelname aan het live webinar doorlopen.

Je komt regelmatig in contact met klanten en moet advies geven over beleggingen in derivaten? Dan is deze opleiding iets voor jou! Aan de hand van theorie en praktische voorbeelden verbreden we jouw kennis in diverse soorten afgeleide financiële instrumenten. Dit gebeurt aan de hand van een interactieve e-learning die gevolgd wordt door een klassikale sessie. Aan bod komen: futures en forwards, marktrisico, optiestrategieën, binomiaal model, Europese en Amerikaanse opties.

Categorie Financieel
Niveau Expert
Leervorm Live Webinar
Hybride

Punten

  • Bank: 7 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013 bijscholing bank

Beschikbare data

07/06/2023 - 09:00u - 17:00u - Derivaten voor adviseurs: focus op toepassingen en risico's

Ik schrijf mij in

Er is nog 1 plaats beschikbaar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen, namelijk door directieleden, kaderleden en bedienden:

Vereiste voorkennis

Expert level opleiding: deze opleiding vereist een grondige kennis van het onderwerp.

Voorbereiding: Deze opleiding vereist een grondige voorbereiding op het interactief moment aan de hand van een E-learning.
 

Programma

INHOUD

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een live webinar. De E-learning moet je voor de deelname aan de interactieve sessie doorlopen. Denk jij al de nodige voorkennis te hebben? Toets je kennis af aan de hand van een preassessment op de eerste pagina van de E-learning.

In de interactieve sessie staan praktijkvoorbeelden en oefeningen centraal. We overladen jou niet met ingewikkelde formules maar onderzoeken samen wat de kenmerken zijn van bepaalde derivaten, hoe risicovol ze zijn en hoe ze voor de klant potentieel interessant kunnen zijn.

E-learning (duurtijd 1 uur) 

Interactieve sessie (duurtijd 6 lesuren) 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding:  Hybride

Tijdens onze hybride opleidingen combineren we zelfstudie (E-learning) met een interactief component (klassikale opleiding of live webinar). Tijdens de interactieve sessie ligt de focus op het inoefenen van de materie en het werken met cases uit de praktijk.

Lesmateriaal:

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Docenten

Alexandre Deveen
Retail banking
Risk, finance & treasury
Private banking & asset management
Taxation & regulations
Compliance & audit