1. Home › 
  2. › 
  3. Effectief leidinggeven en people management

Effectief leidinggeven en people management

In deze tweedaagse, praktijkgerichte opleiding benaderen we leiderschap en leiderschapsontwikkeling vanuit verschillende invalshoeken. We reiken hedendaagse denkkaders, modellen en instrumenten aan die we meteen vertalen naar uw dagelijkse praktijk.

De rode draad van deze opleiding zijn de drie rollen die u als leidinggevende inneemt:

  1. Leider: u draagt een inspirerende visie uit en geeft richting aan uw team
  2. Manager: u organiseert en coördineert voor een soepele werking
  3. Coach: u haalt het beste in uw medewerkers en uw team naar boven

We werken hierbij grotendeels rond herkenbare (en deels door uzelf aangebrachte) praktijksituaties.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Advanced
Leervorm Live Webinar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

We vertrekken vanuit de verschillende rollen die u als leidinggevende inneemt en gaan in op ‘Situationeel leiding geven’ met een zelfinschatting van uw voorkeurstijl en valkuilen.

Daarnaast zien we deze opleiding als een co-creatie. Vanuit de intake, de casussen en vragen die uit de groep komen, gaan we dieper in op een aantal thema’s. Zo kunnen aan bod komen:

Praktische informatie

Duurtijd: 2 daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Extra info: We werken ervaringsgericht en met een brede waaier aan werkvormen zodat we alle leerstijlen aanspreken: intervisie, oefeningen, simulaties, zelfdiagnose, reflectie, leergesprekken, enz.? We streven hierbij naar een maximale interactiviteit en maximale praktische bruikbaarheid. U krijgt gerichte opdrachten mee tussen de twee opleidingsdagen.

Methodologie

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Online, blended learning

Opleidingsmateriaal:

Docenten

Geert Pieters
Personal development