1. Home › 
  2. › 
  3. Enterprise Blockchain: Simulation & Assessment

Enterprise Blockchain: Simulation & Assessment

Tijdens deze opleiding focussen we op de rol van Enterprise Blockchain in onze dagelijkse processen.

We zullen samen het potentieel van Enterprise Blockchain ontdekken en bekijken hoe deze techniek de financiële wereld inhoudelijk zal veranderen.

De opleiding biedt een succesvolle mix van praktijk en theorie. Dit door een simulatie en assessment te combineren, en zelf aan de slag te gaan.

Na deze sessie, begrijp je de impact van blockchain technologie op processen. Je kan inschatten welke ideeën potentieel hebben. Je kan de impact van blockchain technologie ecosystemen / samenwerkingen duiden.

Niveau Basic
Type opleiding Klassikale opleiding

Beschikbare data

23/06/2022 - 09:00u - 17:00u - Enterprise Blockchain: Simulation & Assessment

Ik schrijf mij in

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als … :

De focus in deze sessie ligt niet op de technische aspecten van blockchain technologie. Uiteraard is er ruimte om op technische vragen te antwoorden.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

INHOUD

We starten met een historisch kader, gevolgd door een definiëring en dieper begrip van de essentiële kenmerken van het containerbegrip “blockchain” aan de hand van systemisch denken: “Wij zijn de blockchain.”

Aan de hand van zes kernelementen, brengen we duiding bij de impact van blockchain technologie op processen. We raken de technische kant van deze elementen aan, maar kijken vooral naar de business impact en voordelen.

We bespreken enkel succesvolle en minder succesvolle voorbeelden en doorgronden hoe blockchain (geen) meerwaarde kan brengen.

We leren over ecosystemen en gaan zelf aan de slag om processen te herdenken in een blockchain context, en verwerven inzicht in de uitdagingen die ermee gepaard gaan.

De toepassing van deze kennis wordt daarna aan de hand van een assessment via een ontwikkelde tool in een proces toegepast zodat je zelf kan zien wanneer blockchain nuttig is of niet.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 dag

Uren: 9u-17u

Plaats: Febelfin Academy

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Classroom

Interactieve opleiding: Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. Praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases staan centraal. Tegelijk overladen onze trainers u niet met wetsartikelen, ..., ... maar ze spreken de taal die u elke dag gebruikt in de praktijk.  

Opleidingsmateriaal: Powerpoint presentatie

 

Docenten

Koen Vingerhoets