1. Home › 
  2. › 
  3. Fin Day: Wat betekent duurzaamheid voor jouw carrière in de financiële sector?

Fin Day: Wat betekent duurzaamheid voor jouw carrière in de financiële sector?

Tijdens deze Fin Day focussen we op de impact van ESG en duurzaamheid in de financiële sector. Wat zijn de uitdagingen voor de sector en diens werknemers, welke nieuwe rollen ontstaan hierdoor en welke vaardigheden zijn nodig om hiermee om te gaan

Klanten van financiële instellingen verwachten dat men deze duurzaamheid serieus neemt, een duurzaam beleid voert en actief bijdraagt aan een duurzame toekomst. Dit kan betekenen dat zij eisen stellen aan de manier waarop banken de eigen impact verminderen, duurzame investeringsmogelijkheden aanbieden en zich engageren voor duurzame doelen.

Het integreren van duurzaamheid in de praktijk en het beleid van banken kan een invloed hebben op de werkgelegenheid binnen onze sector. Er kunnen nieuwe jobs gecreëerd worden voor medewerkers die duurzame investeringen aanbieden. Bovendien kan het integreren van duurzaamheid in het eigen beleid leiden tot het aanstellen van medewerkers die zich bezighouden met het implementeren en beheren van duurzaamheidsmaatregelen.

Bestaande jobs kunnen óók een nieuwe invulling krijgen. Door nadrukkelijk in te zetten op duurzaamheid, kan het voor sommige medewerkers nodig zijn om hun vaardigheden en kennis te updaten.

Ben jij benieuwd welke impact het duurzaamheidsverhaal kan hebben op jouw job? Dan is deze Fin Day voor jou!

Niveau Basic
Leervorm Klassikale opleiding

Bijscholingsuren Bank: 2u algemeen
Compliance: 2u algemeen
Hypothecaire kredieten: 2u algemeen
Consumentenkredieten: 2u algemeen
Verzekeringen: 2u algemeen

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010 bijscholing verzekeringen
500176 bijscholing hypothecaire kredieten
500176 bijscholing consumentenkredieten
600.013 bijscholing bank
/ bijscholing compliance

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die tewerkgesteld is binnen de financiële sector en meer wil weten over de impact van ESG op haar of zijn job.

Vereiste voorkennis

Personal development opleiding: deze opleiding vereist geen specifieke voorkennis.

Programma

INHOUD

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).



Opleidingsmateriaal: PowerPoint-presentatie (slides)

Docenten

Jonas Schroyens
Durability