1. Home › 
  2. › 
  3. Hypothecaire- en consumentenkredietbemiddeling van theorie naar praktijk

Hypothecaire- en consumentenkredietbemiddeling van theorie naar praktijk

Deze e-learning leert je op een interactieve manier jouw klanten professioneel advies te geven in kredieten. Ze bestaat uit twee modules en zo behandel je 20 verschillende scenario’s die zo uit jouw dagelijkse professionele activiteit gegrepen zijn.

De opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Financieel
Niveau Basic
Leervorm E-learning

Bijscholingsuren Consumentenkredieten: 3u sectorspecifiek
Hypothecaire kredieten: 3u sectorspecifiek

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 500176 bijscholing hypothecaire kredieten
500176 bijscholing consumentenkredieten

Ik schrijf mij in

Er zijn nog 9 plaatsen beschikbaar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic level opleiding: deze opleiding behandelt de basisprincipes van het onderwerp.
Een basiskennis van de wetgeving in hypothecaire- en consumentenkredietbemiddeling is een voordeel maar geen verplichting.

Programma

INHOUD

De e-learning bestaat uit 2 modules met elk 10 scenario’s die uit de dagdagelijkse praktijk van de kredietbemiddelaar komen.

De cursist is de kredietbemiddelaar en moet de klant advies verlenen. Hij wordt hierin bijgestaan door een coach. Enkele voorbeelden van scenario’s zijn een hypothecair krediet voor een eerste woning, voor een tweede verblijf in Frankrijk, … of voor consumentenkredieten de aanvraag van een renovatielening, krediet voor aankoop van een keuken of lening voor een wagen.

Bij elk scenario moet de kredietbemiddelaar de juiste vragen stellen aan de klant om een juist en volledig klantenprofiel op te stellen. Daarnaast moet hij op de vragen van de klant correct kunnen antwoorden. Als de kredietbemiddelaar twijfelt, kan hij altijd de theorie raadplegen.

Op deze manier worden de technische kennis en vaardigheden getoetst op de volgende kennisdomeinen:

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Methodologie

Een ‘E-learning’ is 100% zelfstudie. Je logt individueel in op het MyFA leerplatform en verwerkt op eigen tempo leerinhoud die je aangeboden wordt via een interactieve presentatie. Je kan deze online training volgen waar, wanneer en zo vaak je maar wil. Het lesmateriaal bestaat uit een digitale format met tekst, video, afbeeldingen, animaties, testvragen en/of verwijzingen naar relevante documenten en/of websites.