1. Home › 
  2. › 
  3. Omgaan en samenwerken met je stakeholders

Omgaan en samenwerken met je stakeholders

De doelstelling van deze opleiding is om bij een project, in een veranderingstraject, in samenwerking met anderen draagvlak te creëren bij stakeholders. Je wil immers resultaten halen, én een goede samenwerking met de verschillende stakeholders bereiken.  
 
Na deze opleiding zullen de deelnemers:  

 

Niveau Basic
Type opleiding Klassikaal

Beschikbare data

28/10/2020 - Omgaan en samenwerken met je stakeholders

Bent u geïnteresseerd?

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding is gericht naar iedereen die betrokken is bij een project of veranderingstraject.

Vereiste voorkennis

Basic level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

We  werken met inbreng van de deelnemers. Dit verhoogt de transfer naar de werkplek. Daarom zullen deelnemers zelf cases moet aanreiken en gebruiken we een stakeholder-spel om de kennis hierrond over te brengen. 

Binnen elke verandering en project heb je steeds verschillende betrokken partijen. Elk van die partijen neemt een eigen plek in en heeft een eigen uniek perspectief. Een medewerker back-office op het hoofdkantoor en een loketbediende zijn beiden betrokken partijen bij de invoer van een nieuwe procedure binnen een financiële instelling. Beiden zullen hier op een andere manier naar kijken en zullen op een andere manier de impact van deze verandering ervaren. 
Om impact te hebben op al je stakeholders kan je het niet maken om hen op dezelfde manier te benaderen. Ze hebben een ander perspectief, een andere historie, andere belangen, … Eén communicatie of één manier van bevragen voor al die verschillende partijen en personen lukt niet.

Het model van Mendelow laat toe om op een eenvoudige manier te differentiëren. Aan de hand van spelkaarten zullen de deelnemers dieper nadenken over wat dan wel een goede aanpak is om de verschillende stakeholders te benaderen. Daarbij houden we ook in het achterhoofd dat het doel dat we willen bereiken bij de stakeholders verschillend is. In grote lijnen gaat het over informatie geven, overtuigen, ondersteunen of betrekken.

Methodologie

Plaats: 

Standaard gaan onze opleidingen door te Febelfin Academy, Aarlenstraat 80 te 1040 Brussel tenzij anders vermeld in de titel van de opleiding (zie bovenaan).

Gaat de opleiding door op een externe locatie? We verwijzen u graag door naar onze FAQ: https://www.febelfin-academy.be/nl/vragen/algemeen/waar-vindt-mijn-opleiding-plaats

Vorm: Klassikaal

Lesmateriaal: Powerpoint presentatie (slides)

In deze opleiding wordt gebruik gemaakt van het D-NA stakeholderspel.

Docenten

Annelise Malherbe