1. Home › 
  2. › 
  3. Realiseer meer resultaat dankzij pro-activiteit en feedback

Realiseer meer resultaat dankzij pro-activiteit en feedback

Zowel pro-activiteit als feedback zijn belangrijke onderdelen van effectieve communicatie en samenwerking. Iemand die pro-actief is, neemt initiatief en verantwoordelijkheid om doelen te bereiken. Feedback verwijst dan weer naar het geven, en krijgen, van informatie over prestaties om verdere verbetering mogelijk te maken.

Iemand die pro-actief is zal vaak om feedback vragen om te begrijpen hoe zijn/haar prestaties kunnen verbeteren. Dankzij feedback kan je je aanpak en prestaties aanpassen om beter te voldoen aan de verwachtingen en behoeften van anderen

Omgekeerd kan jouw pro-activiteit ook gestimuleerd worden omdat feedback je informatie verschaft over de gebieden waar verbetering nodig is. Als je deze feedback gebruikt om je gedrag aan te passen, kan je je prestaties verbeteren.

Kortom, pro-activiteit en feedback zijn allebei belangrijk om effectief te communiceren en samen te werken. Ze versterken elkaar en verbeteren samenwerking en prestaties.

Op het eind van dit leertraject heb je een concrete invulling gegeven aan wat ‘pro-activiteit’ voor jou betekent en hoe je dit op je eigen authentieke manier invult. Je zal gewerkt hebben op volgende 3 krachtige hefbomen: het open en nieuwsgierig vragen naar feedback, het open en dankbaar ontvangen van feedback en het constructief en duidelijk geven van feedback.

Het traject:

Niveau Basic
Leervorm Live Webinar

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die hun pro-activiteit wenst te verhogen en iedereen die autonomie en betrokkenheid wenst te stimuleren bij collega's en zichzelf.

Vereiste voorkennis

Personal development opleiding: deze opleiding vereist geen specifieke voorkennis.

Programma

INHOUD

Deze 2-daagse opleiding is als volgt opgebouwd:

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Methodologie

Een ‘Live webinar’ volg je digitaal in groep. Het is ‘learning-apart-together’. Op een afgesproken tijdstip loggen docent en deelnemers in op een videoconference-tool, elk van op de eigen locatie en met de eigen computer. Via camera, microfoon en chatfunctie van deze tool is er mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform, aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal: PowerPoint presentatie, live video

Docenten

Martine De Prijcker
Personal development