1. Home › 
  2. › 
  3. Fundamenten van Asset Management

Fundamenten van Asset Management

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een klassikale sessie. De E-learning moet je voor de deelname aan de klassikale sessie doorlopen.

Wanneer je instaat voor het beheer van vermogens, wil je dit zo efficiënt mogelijk doen. Een goede kennis van zaken helpt je bij het optimaliseren van winst en bij het installeren en behouden van een goede cliëntrelatie. Deze opleiding maakt je vertrouwd met de essentiële aspecten binnen Asset Management, zowel technisch als regelgevend.

Deze opleiding heeft als doelstelling om de belangrijkste principes te leren begrijpen van:

Categorie Financieel
Niveau Advanced
Leervorm Klassikale opleiding
Hybride

Bijscholingsuren Bank: 13u sectorspecifiek

Geregelde bijscholing

Beschikbare data

08/05/2024 - 09:00u - 17:00u - Fundamenten van asset management - dag 1

13/05/2024 - 09:00u - 17:00u - Fundamenten van asset management - dag 2

Bent u geïnteresseerd?

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan worden gevolgd door directie, kaderleden en bedienden:

Vereiste voorkennis

Advanced level opleiding: Deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.

Extra voorkennis vereist: Deze opleiding vereist een grondige voorbereiding op het interactief moment aan de hand van een E-learning.

Programma

INHOUD

Deze opleiding bestaat uit een E-learning en een klassikale sessie. De E-learning moet je voor de deelname aan de klassikale sessie doorlopen.

E-learning (duurtijd 1 uur)

Klassikale sessie dag 1 - Module I. Modern Portfolio Theory (duurtijd 6 lesuren) 

Klassikale sessie dag 2 - Module II. Portfolio Management, obligatiebeheer, aandelenbeheer, alternatief beheer, conclusies (duurtijd 6 lesuren) 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Type opleiding: Hybride

Tijdens onze hybride opleidingen combineren we zelfstudie (E-learning) met een interactieve component (klassikale opleiding of live webinar). Tijdens de interactieve sessie ligt de focus op het inoefenen van de materie en het werken met cases uit de praktijk.

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Lesmateriaal:

Docenten

Alexandre Deveen
Retail banking
Risk, finance & treasury
Private banking & asset management
Taxation & regulations
Compliance & audit