1. Home › 
  2. › 
  3. Introductie tot "Sustainable Finance"

Introductie tot "Sustainable Finance"

Er zijn diverse redenen waarom “Sustainable Finance” belangrijk voor ons is, het; 

Sustainable Finance, gekend onder Duurzame Financiën, staat steeds hoger op de agenda van de financiële dienstverlening. Klanten vragen erom, de wetgeving vereist het. Bovendien roept de samenleving de financiële dienstensector op om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Banken, verzekeraars, private equity en andere marktpartijen worden vanwege hun financieringsrol gezien als cruciale factoren in de transformatie naar een duurzame economie.

Het doel van deze e-learning is dat de deelnemer op inleidend niveau een goed beeld krijgt van waar ESG voor staat, inclusief de context & het concept, het relevante kader en de impact die ESG heeft op bepaalde groepen (banking & insurance). 

Deze cursus biedt een overzicht van een ESG-raamwerk en hoe het het algehele risicobeheer van een bedrijf ondersteunt. Het onderzoekt elk onderdeel in detail en geeft inzicht in hoe ze samenkomen om een bedrijf en zijn belanghebbenden te beïnvloeden. De cursus bespreekt ook hoe te kijken naar bedrijfsbelangen en verwachtingen van de aandeelhouders en hun impact op risico-identificatie en commercieel succes.

Categorie Financieel
Niveau Basic
Leervorm E-learning

Bijscholingsuren Bank: 6u algemeen
Verzekeringen: 6u algemeen
Consumentenkredieten: 6u algemeen
Hypothecaire kredieten: 6u algemeen
Compliance: 6u

Geregelde bijscholing

Doelgroep

De opleiding kan door verschillende doelgroepen worden gevolgd:

Vereiste voorkennis

Basic level opleiding: deze opleiding vereist geen voorkennis en behandelt de basisprincipes van het onderwerp.

Programma

INHOUD

De E-learning bestaat uit theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden gericht op het leren op een interactieve manier. Deze E-learning geeft je een volledig overzicht aan de hand van 4 modules. Module 1 & 2 (basis) worden aangeboden als een pakket. Module 3A en 3B (advanced) zijn optioneel en kunnen ook afzonderlijk worden genomen.

De prijzen zijn als volgt:

  Prijs leden Prijs niet-leden
Module 1+2+3a+3b €370 €415
Module 1+2 €220 €250
Module 3a of 3b €120 €145

 

Elke module heeft een geschatte duurtijd van 90 minuten en bestaat uit een mix van video, theorie, oefeningen en vragen. 

Module 3A en 3B bevatten grotendeels overkoepelende informatie en worden afhankelijk van de klemtoon op het domein bank of verzekeringen apart aangeboden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De E-learning bevat video- en audiofragmenten (zonder ondertitels).

Module 1 & 2 worden aangeboden als een pakket. Module 3A en 3B zijn optioneel en kunnen ook afzonderlijk worden genomen.  Module 3A en 3B bevatten overkoepelende informatie en worden afhankelijk van de klemtoon op het domein bank of verzekeringen apart aangeboden.

De test voor elke module aan het einde van de cursus bestaat uit meerkeuzevragen (geen giscorrectie). Voor een voldoende resultaat moet je ten minste 60% voor elke module behalen. Als je slaagt, ontvang je het certificaat waaruit blijkt dat je de test met succes hebt afgelegd en dat je over de vereiste technische kennis beschikt. Je beschikt over twee pogingen om te slagen.

Registratie informatie:

Methodologie

Een ‘E-learning’ is 100% zelfstudie. Je logt individueel in op het MyFA leerplatform en verwerkt op eigen tempo leerinhoud die je aangeboden wordt via een interactieve presentatie. Je kan deze online training volgen waar, wanneer en zo vaak je maar wil. Het lesmateriaal bestaat uit een digitale format met tekst, video, afbeeldingen, animaties, testvragen en/of verwijzingen naar relevante documenten en/of websites.Opleidingsmateriaal: