1. Home › 
  2. › 
  3. Traject - Certified Business Banking

Traject - Certified Business Banking

Als bankier kom je dagelijks in contact met ondernemers vanuit klantenperspectief of raadgever. Je bent als het ware ook een vertrouwenspersoon van de ondernemer/ster. In deze opleiding ontwikkel je nieuwe vaardigheden om nog meer impact te creëren voor je klanten. Het is een aanpak voor de (toekomstige) business bankier die zich focust op zowel banktechnische competenties alsook coachende vaardigheden.

Deze opleiding geeft je via 5 modules, aangevuld met een E-learning de nodige handvaten om het domein van business banking beter te doorgronden.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Advanced
Leervorm Klassikale opleiding
Hybride

Bijscholingsuren Hypothecaire kredieten: 6u algemeen
Consumentenkredieten: 6u algemeen
Bank: 9u algemeen en 17u sectorspecifiek
Verzekeringen: 5u algemeen

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010 bijscholing verzekeringen
500176 bijscholing hypothecaire kredieten
500176 bijscholing consumentenkredieten
600.013 bijscholing bank

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn als:

Vereiste voorkennis

Advanced level opleiding: deze opleiding vereist een algemene basiskennis van het onderwerp.

Programma

INHOUD

De opleiding bestaat uit 5 modules die klassikaal in dagopleiding (9u-17u) plaatsvinden aangevuld met een E-learning (zelfstudie). De E-learning is een voorbereiding op module 2 en is verplichte materie om de module 2 bij te wonen.

Module 1 : Ondernemerscoach worden in de 21ste eeuw (duurtijd  6 uur) 

Gegeven door: Eric Loockx

Als bankier komt men dagelijks in contact met ondernemers. Men is als het ware ook de vertrouwenspersoon van de ondernemer/ster. In deze opleiding ontwikkelt men nieuwe vaardigheden om nog meer impact te creëren voor de klanten. Het is een holistische aanpak voor de bankmedewerker met zowel banktechnische competenties alsook coachende vaardigheden.

De sessie is interactief, praktisch en met talrijke concrete voorbeelden. 

We ontdekken samen de “ondernemer/ster achter het bedrijf”. We duiken als het ware in de “geest” van ondernemers. Wat drijft hen? Waar lopen ze tegenaan? En hoe je als “adviseur” hierop kan inspelen door bepaalde coachingvaardigheden te ontwikkelen. We gaan ook dieper in op de “mindset” van “succesvolle ondernemers”. Welke technieken en vragen je kan toepassen om ondernemers hierbij te ondersteunen.

Module 2 : Vennootschapswetgeving en toepassing van de analyse van de jaarrekening van zowel vennootschappen als natuurlijke personen (duurtijd  6 uur) 

Gegeven door: Eric Metsers

De E-learning is een voorbereiding op de klassikale sessie en is verplichte materie om de klassikale opleiding bij te wonen. Na de studie van deze E-learning volgt de klassikale opleiding.
De e-learning bestaat uit 4 interactieve scenario's voor bankmedewerkers. In de eerste drie scenario's komen alle aspecten van de jaarrekening aan bod. Scenario 4 helpt je om de aangeleerde vaardigheden verder in te oefenen.

 

Module 3: Detectie commerciële opportuniteiten op basis van business-data (duurtijd  6 uur) 

Gegeven door: Eric Metsers

Module 4: Groeifinanciering (duurtijd  6 uur) 

Gegeven door: Eric Metsers

Module 5: Optimalisatie vergoeding voor de ondernemer (duurtijd  6 uur) 

Gegeven door: Wim Vanfraechem en Eric Metsers

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal:

Docenten

Eric Willy J Metsers
Credits

Wim Vanfraechem
Insurances

Eric Loockx
Personal development